Usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet tälle sivulle kysymyksiä, jotka usein askarruttavat asiakkaitamme.

Asiakasnumero ja käyttäjätunnukset asiakastiliin »
Laskutus ja maksaminen »
Muutokset tilauksiin ja omiin tietoihin »
Tilauksen tekeminen »
Usein kysytyt kysymykset näköislehdestä »
Verkkojuttujen kommentointi »

ASIAKASNUMERO JA KÄYTTÄJÄTUNNUKSET ASIAKASTILIIN

Mihin antamiani tietoja käytetään?

Lehti käyttää tilaajiensa tietoja asiakaspalvelussaan ja erilaisista asiakaseduista tiedottamiseen. Voit lukea tietojesi käytöstä tarkemmin tietosuojalausekkeesta.

Mistä löydän asiakasnumeroni?

Löydät asiakasnumerosi laskustasi. Asiakasnumeroa voi tiedustella myös tilaajapalvelusta.

Mistä saan käyttäjätunnukset, joilla pääsen kirjautumaan?

Luo itsellesi Asiakastili. Kirjautuminen tapahtuu sähköpostiosoitteella, joka toimii käyttäjätunnuksenasi. Salasanan luot itse Asiakastilin luodessasi. Liitä asiakastiliisi tilaustietosi; tarvitset siihen asiakasnumerosi sekä postinumeron. Asiakasnumero löytyy laskustasi, voit myös kysyä sen tilaajapalvelusta.

Olen unohtanut salasanani, mitä teen?

Voit luoda salasanan uudelleen kirjautuessasi, klikkaamalla ”Oletko unohtanut salasanasi” –linkkiä.

LASKUTUS JA MAKSAMINEN

Miksi juuri ollut jakelunkeskeytykseni ei näy saamassani tilauslaskussa?

Lasku on todennäköisesti ehtinyt muodostua ennen keskeytyksen kirjaamista. Keskeytyspäivien määrä näkyy seuraavassa laskussa.

Miten voin saada tilauslaskun e-laskuna?

Voit vastaanottaa tilauslaskut e-laskuina suoraan verkkopankkiisi. Saat e-laskun tekemällä s-laskutussopimuksen verkkopankissasi. Valitse laskuttajaluettelosta lehden nimi tai Kaakon Viestintä. Tarvitset laskumme viitenumeron sopimuksen tekemistä varten. Kun olemme vastaanottaneet pankiltasi ilmoituksen sopimuksesta, lähetämme laskut jatkossa suoraan verkkopankkiisi.

Voiko laskun eräpäivää muuttaa?

Mahdollisesti kyllä, ota yhteyttä tilaajapalveluumme, niin katsotaan tilannetta tapauskohtaisesti.

Voiko tilausmaksun eräpäivän määrittää tietylle päivälle? Saan eläkkeen joka kuun 3. pv.

Kyllä, voimme määritellä teille kiinteän eräpäivän tilauslaskuillenne niin halutessanne. Ota yhteyttä tilaajapalveluun.

Voinko maksaa laskun useammissa erissä?

Lehti tarjoaa tilaajilleen kestotilauksiin viisi laskutusvälivaihtoehtoa: 2 kk, 3 kk, 4 kk, 6 kk ja 12 kk, joista jokainen voi valita itselleen sopivimman. Mitä pidempi laskutusväli, sen edullisemmaksi päivittäinen lehti tulee tilaajalle. Jos haluat muuttaa laskutusväliä, ota yhteyttä tilaajapalveluumme.

MUUTOKSET TILAUKSIIN JA OMIIN TIETOIHIN

Kuinka nopeasti tilaukseen tehdyt muutokset (esim. osoitteenmuutos ja keskeytys) tulevat voimaan?

Tilaukseen tehdyt muutokset astuvat voimaan viimeistään kolmen arkipäivän kuluessa.

Miten peruutan tilaukseni?

Tilaaja voi irtisanoa kestotilauksen ilmoittamalla siitä tilaajapalveluun vähintään yhtä viikkoa ennen laskutusjakson päättymistä. Muutos astuu tällöin voimaan uuden laskutusjakson alkaessa.
Kesken tilausjakson tehtävissä peruutuksissa noudatamme 30 vrk irtisanomisaikaa. Tilaus on mahdollista keskeyttää ilman tätä irtisanomisaikaakin, mutta siinä tapauksessa veloitamme 10 € käsittelykulun sekä normaalihinnaston mukaisen tilausmaksu siltä ajalta, jonka tilaaja on ehtinyt saada lehteä. Mahdolliset tilauksen kampanjaedut eivät ole voimassa, mikäli tilaus irtisanotaan kesken laskutusjakson. Määräaikaisia tilauksia ei ole mahdollista irtisanoa kesken tilausjakson niin, että peruutus huomioitaisiin tilaushinnassa. Peruutuksen voi laittaa näissä tapauksissa voimaan, mutta sovittu tilausmaksu on voimassa.

Olen antanut tilauksen lahjaksi. Voinko vaihtaa lahjan saajaa?

Kyllä, lahjan antajana voit halutessasi muuttaa lahjan saajaa ottamalla yhteyttä tilaajapalveluumme.

Voiko tilauksen tilapäisesti keskeyttää tai kääntää toiseen osoitteeseen?

Voit halutessasi tehdä tilaukseesi tilapäisen jakelunkeskeytyksen tai tilapäisen osoitteenmuutoksen. Kestotilauksen lyhin tilapäinen jakelunkeskeytysaika on jokapäiväisellä tilauksella 3 pv. Määräaikaisella tilauksella lyhin tilapäinen jakelunkeskeytysaika on jokapäiväisellä tilauksella 7 pv. Määräaikasitilauksessa jakelunkeskeytys ei hyvity tilauspituuteen.
Kestotilauksen tilapäisen osoitteenmuutoksen minimiaika on jokapäiväisellä tilauksella 3 pv. Määräaikaisilla tilauksilla tilapäisen osoitteenmuutoksen minimiaika on jokapäiväisellä tilauksella 7 pv.
Digitilaukselle ei voi tehdä jakelunkeskeytystä.

Voinko muuttaa määräaikaistilaukseni kestotilaukseksi?

Määräaikaisen tilauksen voi muuttaa kestotilaukseksi ottamalla yhteyttä tilaajapalveluumme.

TILAUKSEN TEKEMINEN

En ole tilaaja. Voinko silti antaa tilauksen lahjaksi?

Lehden tilaus on loistava lahja. Pääset tekemään tilauksen helposti lehden verkkosivuilla.

Mikä on edullisin tapa tilata lehti?

Kestotilaus on edullisin tapa tilata. Tilaushinta määräytyy tilauspituuden, -muodon ja laskutusvälin mukaan. Pidempi laskutusväli on aina edullisempi.

Miksi tilaisin kestotilauksen?

Kestotilaus on edullisin tapa tilata lehti. Kestotilaajana voi hyödyntää jakelunkeskeytystä, jolloin käyttämättä jäävät päivät hyvittyvät tilauspituuteen. Määräaikaisissa tilauksissa tilauspituus ei muutu.

Mitä eroa on kestotilauksella ja määräaikaisella tilauksella?

Kestotilaus on jatkuva tilaus, joka on voimassa, ja laskut tulevat sovitulla maksuvälillä. Määräaikainen tilaus on voimassa vain määräajan, päättyy automaattisesti.

Voiko lehden tilata ulkomaille?

Suosittelemme tekemään digitilauksen, jolloin lehti on luettavissa kätevästi verkon kautta paikasta riippumatta. Paperilehden tilaus ulkomaille onnistuu, mutta lehti saapuu viiveellä sekä veloitamme siitä ylimääräiset postikulut. Ota yhteyttä tilaajapalveluun tarkempia tietoja varten.

Yritän tehdä tilausta verkossa, mutta ei onnistu. Järjestelmä herjaa että s-postiosoite on jo käytössä?

Sinulla voi olla jo asiakasnumero ja sähköpostiosoite tilausjärjestelmässämme vanhan tilauksen myötä. Sinulla on siis asiakastili jo olemassa. Kirjaudu sähköpostiosoitteellasi ja klikkaa ”oletko unohtanut salasanan” -linkkiä. Saat sähköpostiisi viestin, jonka avulla voit vaihtaa salasanan.

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET NÄKÖISLEHDESTÄ

Aukeamalla teksti on kovin pientä. Miten saan tekstin näkymään paremmin?

Tekstiä suurennetaan klikkaamalla hiiren vasenta näppäintä. Toinen klikkaus pienentää sivun alkuperäiseen kokoon. Jos haluat suurentaa sivun haluamaasi kokoon, käytä hiiren rullaa. Eteenpäin pyörittäminen suurentaa ja taaksepäin pyörittäminen pienentää. Sivun kokoa voi muuttaa myös plus- ja miinusnäppäimillä. Tämä on tarkempi tapa kuin hiiren rulla.

Miksi näköislehdessä tulee mainoksia sivujen väliin?

Digitaalisissa tuotteissamme on mainontaa; ajoittain myös erilaista mainontaa kuin esimerkiksi lehdessä. Tarkoitus on että tuotteemme palvelevat entistä paremmin lukijoita sekä ilmoittaja-asiakkaitamme.

Minulla näkyy aukeama. Saanko lehden luettua sivu kerrallaan?

Lehti näkyy aukeama kerrallaan. Voit suurentaa sivun niin, että näet vain yhden sivun sisältöjä.

Mistä löydän vanhat lehdet?

Lehtiarkisto löytyy pääsivun näköislehti-valikosta.

Miten pääsen näköislehteen?

Näköislehden lukeminen edellyttää voimassa olevaa tilausta sekä Asiakastiliä. Näköislehti löytyy pääsivun ylävalikosta. Klikkaa haluamaasi numeroa, ja kirjaudu Asiakastilitunnuksillasi. Jos sinulla ei ole vielä asiakastiliä, voit luoda sen klikkaamalla näköislehteä, ja avautuvassa kirjautumis-ikkunassa valita ”Uusi käyttäjä”. Jatka antamalla tilaustietoisi klikaten ”Oletko jo lehden tilaaja” -kohtaa.
Kun kirjaudu –ikkunassa ruksitat kohdan Muista kirjautuminen, niin järjestelmä muistaa tunnukset jatkossa. Voit myös tallentaa tunnukset selaimen muistiin. Riippuu selaimesta, millä tavalla kysyy tätä toimintoa. Uusinta lehteä pääset lukemaan klikkaamalla lehden etusivua.

Miten siirryn sivulta toiselle?

Näköislehti-ikkunan oikeassa ja vasemmassa reunassa on nuoli-painikkeet. Niistä voi siirtyä lehdessä eteen- ja taaksepäin. Toinen vaihtoehto on nuolinäppäimet: oikealla siirryt lehdessä eteenpäin ja vasemmalla taaksepäin.

Miten sivun sisällä liikutaan?

Vaihtoehtoja on parikin. Nuolinäppäimillä voit liikkua vasemmalle ja oikealle, ylös ja alas. Tai paina hiiren vasen näppäin pohjaan, tartu sivuun ja liikuttele sitä haluamallasi tavalla. Kun haluat siirtyä lehdessä eteenpäin seuraavalle aukeamalla suurennetulta sivulta, klikkaa ensin hiirellä sivu pienemmäksi, ja siirry nuolinäppäimillä tai hiirellä raahaamalla.

Miten voin tulostaa?

Näköislehden vasemman reunan valikosta löytyy alimmaisena Tulosta sivu –painike. Sivut tulostuvat aukeama kerrallaan. Voit vaihtoehtoisesti myös valita tulostusasetuksista vain jommankumman aukeaman sivuista tarkentamalla tulostusaluetta.

Olen urheilun ystävä, ja haluaisin siirtyä suoraan urheilusivulle. Miten se tapahtuu?

Vasemman ylänurkan painikkeesta klikkaamalla aukeaa lehden sisällysluettelo. Siitä voit siirtyä suoraan haluamallesi osastolle.

Sivu ei vaihdu, tai jumittaa

Kokeilkaa päivittää sivu uudelleen sen ollessa aktiivisena näppäinkomennolla F5. Jos tämä ei auta, voitte poistaa välimuistin esimerkiksi näppäinkomennolla Ctrl+ Shift+Delete.

Voinko lukea näköislehteä älypuhelimella tai tabletilla?

Kyllä, mutta ainoastaan verkkoselaimen kautta. Valitettavasti Uutisvuoksella ei ole tällä hetkellä mobiilisovellusta.

VERKKOJUTTUJEN KOMMENTOINTI

Verkkojuttujen kommentointi

Verkkojuttuja voi kommentoida nyt joko kirjautuneena käyttäjänä tai anonyymisti kirjautumatta. Verkkokeskusteluun voi nyt kirjautua esimerkiksi Facebook- tai Twitter-tunnuksilla tai Disqus-palvelun omilla tunnuksilla. Tällöin kommentoijan nimi näkyy kommentin yhteydessä.
Kommentointi on mahdollista edelleen myös anonyyminä tai nimimerkin takaa. Tällöin viestin kirjoittamisvaiheessa tulee klikata kommentointilomakkeessa Nimi-riviä ja laittaa rasti kohtaan ”Kommentoin mieluiten anonyyminä”. Kommentoidessa tulee ilmoittaa myös sähköpostiosoite, joka jää vain toimituksen tietoon eikä sitä näytetä kommentin yhteydessä.

Kaikki kommentit ennakkomoderoidaan entiseen tapaan ennen niiden julkaisua.
Vanhoilta sivustoilta siirretyissä verkkojutuissa ei ole kommentointimahdollisuutta teknisistä syistä johtuen.